Kömmerling in enkele woorden

Al meer dan 50 jaar legt Kömmerling zich toe op de productie van kunststofschrijnwerk. Kwaliteit, esthetiek en respect voor het milieu stonden hierbij altijd al centraal. Vandaag is Kömmerling uitgegroeid tot de Europese nummer 1 voor de productie van kunststofprofielen. In België heeft de onderneming een hechte samenwerking uitgebouwd met de Select-schrijnwerkers. Zo is ook een vlekkeloze plaatsing steeds gegarandeerd.

Een sterk merk voor uw schrijnwerk

Kömmerling biedt een uiterst volledig gamma schrijnwerk aan: ramen, deuren, rolluiken, klapluiken, veranda's,... Hun producten zijn niet enkel erg duurzaam, ze bieden ook nog tal van andere voordelen. Kömmerling schrijnwerk is onderhoudsvriendelijk, ecologisch verantwoord en inbraakwerend. Maar het biedt ook een onovertroffen thermische en akoestische isolatie. Zo kunt u steeds op uw twee oren slapen. Dankzij de vele profielen, het uitgebreide palet beschikbare kleuren en houtdessins en bijhorende afwerkingsproducten is het ook esthetisch erg geslaagd. Of u nu voor traditionele of hypermoderne architectuur kiest, Kömmerling heeft steeds het geschikte profiel in huis. Een sterk merk dus, dat zowel voor nieuwbouw als renovatie uiterst geschikt is.

Er wordt een garantie verleend van 10 jaar op alle witte profielen en 7 jaar voor de met Renolit bedekte profielen. Tevens krijgt u op de beglazing van uw vensters steeds een garantie van 10 jaar. 

Techniek

Met Eurofutur Classic en Eurofutur Design heeft Kömmerling een nieuw meerkamersysteem voor ramen en deuren op de markt gebracht met een inbouwdiepte van 70 mm.

 

Eurofutur Classic

Met EuroFutur Classic heeft Kömmerling, de Europese marktleider in kunststof raamprofielsystemen, een nieuw meerkamersysteem voor ramen en huisdeuren op de markt gebracht met een inbouwdiepte van 70 mm. Dit innovatief systeem boekt grote resultaten op vlak van warmte- en geluidsisolatie en bescherming tegen inbraak. Een karakteristiek kenmerk van de Classic-uitvoering is het rechtlijnige design, dat zich aan de stijl van de gevel onderwerpt en zich bijgevolg uitstekend leent voor nieuwbouw en renovatie.

 

EuroFutur Elegance

De Elegance-uitvoering kan op dezelfde technische eigenschappen van de Classic rekenen, maar heeft dan weer, zoals de naam doet vermoeden, een meer afgeronde look.

 

EuroFutur Design

Met zijn doorgezette vleugel speelt dit systeem in op de huidige design en moderne tijdgeest. Het EuroFutur Design-profiel onderscheidt zich door zijn versmalde vormgeving met vooruitspringende en dieper liggende rondingen. Profielhoeken, overgangen en randprofielen zijn zowel op constructief als op esthetisch vlak aan het hoofdprofiel aangepast. Het profiel is, zoals ook in andere systemen, in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Net als de andere Kömmerling-profielen biedt dit profiel tal van toepassingsmogelijkheden. De Designvleugel kan zowel gecombineerd worden met het 'Classic' als met de variante 'Elegance'.

 Elegance Design               Classic Design

 

EuroFutur Blokramen

Ideaal voor renovatie
EuroFutur Blokramen benaderen het klassieke venstertype, waardoor bij renovatie het oorspronkelijk uitzicht van het raam bewaard blijft. Bij nieuwbouw laten zij een vertrouwde bouwstijl toe en maken ze de meest uiteenlopende venstertypes mogelijk.

Voordelen van deze profielen
 • Lager energieverbruik en veel minder lawaaihinder
  Optimale warmte- en geluidsisolatie door de standaard 4 of 5 kamerprofielen in combinatie met hoog rendementsglas.
 • Geen visueel storende elementen
  Geen zichtbare waterafvoergaten aan de buitenzijde.
 • Stabieler schrijnwerk dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden en met een hogere inbraak-werendheid
  Alle hoofdprofielen van ramen en deuren bevatten verzinkte stalen of aluminium versterkingen.
 • Het schrijnwerk is water- en winddicht
  Er is een dubbele rondlopende aanslagdichting, een afgeschuinde sponning, een druiplijst en het opendraaiend deel van het raam
  bezit een waterkeringsgroef
  .
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
  Vuil kan zich niet vastzetten of ophopen, dankzij een vlotte afwatering in de gladde schuine sponning en het afdichtingsprofiel in de sluitstukgroef.
Contacteer ons

Chassis-Lemmens bvba
Rue des Artisans 12
4280 Hannut

e-mail: info@chassis-lemmens.be

T: 019 51 40 14
F: 019 51 40 13

Copyright © 2018 Lemmens bvba. Alle rechten voorbehouden